Newsfeed

Marianne Faithfull: Hospitalized with COVID-19…..

Her manager says she’s stable and responding to treatment. 73 year old Marianne Faithfull was one of the icons of the 60’s music scene. She has been a singer and actor in her 50-year career, but has also struggled with substance abuse and health problems.

Faithfull’s career began when she, as a 16-year-old, made her version of the Rolling Stones’ As Tears Go By in 1964. She has since collaborated with big names such as David Bowie, Roger Waters and Mick Jagger. She also had a relationship between 1966 and 1970.

She has also played Ophelia in Hamlet (1969), and in 1971 she played in The Stronger with Britt Ekland. In 2007, he was nominated for the European Film Award for her role as Maggie in Irina Plam.

Marianne Evelyn Gabriel Faithfull was born December 29, 1946 in Hampstead, London, England.

Faithfull, the daughter of an Austrian baroness, was discovered when she was 16 by the Rolling Stones’ manager Andrew Loog Oldham, and broke through as mentioned above in 1964 with the Stones song As Tears Go By. She followed up with two more hits Summer Nights and This Little Bird from 1965. After stormy relationships with the Rolling Stones’ Keith Richards and Mick Jagger, she released music from the late 1970s.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6235 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*