Newsfeed

Force Of Progress: Full steam ahead instrumental roller coaster rides….

Force Of Progress - A Secret Place

Force Of Progress is progressive rock project by Hanspeter Hess, Markus Roth, Chris Grundmann and Dominik Wimmer. Through a musician platform, the 4 have become acquainted with each other and participated in the respective solo projects of the other. Until Hanspeter Hess (The Healing Road) had the idea, why not even put something together on the legs. Thus Force of Progress arose within a year. Each of the 4 musicians contributed their own pieces, with the others adding their musical contribution. A Secret Place is their second album released some weeks ago. The track Perfect Element,

Force of Progress were formed on 12 Feb 2016 bringing together 4 experienced musicians: Markus Roth (Marquette, Horizontal Ascention), Chris Grundmann (Cynity), Hanspeter Hess (The Healing Road), Dominik Wimmer (Sweety Chicky Jam). Hess had worked with the other 3 musicians as they appeared as guests on The Healing Road releases. The track New Reality,

When the four veterans joined forces there was no doubt what to expect, full steam ahead instrumental roller coaster rides. But their music is by no mean unfocused fusion noodling. Melody, power, heavy riffs and diversity come to the fore.

On the new album Force Of Progress continue to explore the possibilities instrumental rock has to offer. Thei way leads them from shattering Heavy metal to sublime Jazz Fusion and Prog Rock.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Kommentar på Force Of Progress: Full steam ahead instrumental roller coaster rides….

  1. thank you ulf

    best markus

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*