Newsfeed

Hornwood Fell: Exploring Baudelaire and Poe ….

Hornwood Fell – Cursed Thought

Soriano Nel Cimino is a town and commune in the province of Viterbo, Lazio, central Italy. The town is overlooked by Monte Cimino, the highest peak in the Monti Cimini. Hornwood Fell is from Soriano Nel Cimino and are consider to extend high in the metal scene of many!

Hornwood Fell are owners of a distinctive sound that draws influences from avantgarde metal and other different spectrums, Hornwood Fell embarks on their new album Cursed Thoughts sheering away from the more conventional aspects of metal in favor of a memorable and intensified sound, displaying a dissonant and consuming feel. The track The Joyous Defunct,

Set to be released on June 26th 2020 via Kadabra Music, Cursed Thoughts is a concept album divided into two parts, with Hornwood Fell exploring Les Fleurs Du Mal by Charles Baudelaire (tracks 1-6) and poems from Edgar Allan Poe (tracks 7-13). The track Dream-Land,

The band comments on the chosen concept: «We were inspired by two great poets who speak of human despair. Inner monsters and ghosts, horror and pain. Two authors with different voices, with whom we have imagined and played with, and made different musical lines with the intent of evoking human and earthly energies».

Cursed Thoughts was originally released in digital format by the band as a double album, and is now being brought in a 4-Panel Digipak edition through Kadabra Music on June 26th 2020. Artwork was created by Matteo Valentini. Distribution will be handled by Plastic Head.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*