Newsfeed

Eryx London: Anti-tank missile and clever musican…..

Eryx London - Selfish

Eryx is an anti-tank missile developed by French MBDA and manufactured by them and Aerospatiale Canada, but in addition its a clever musican from England.

After a spell playing known London venues The Windmill, Birds Nest, Fighting Cock with her band Hoosh, singer / songwriter Eryx parted company and sought to find the right musicians for her new project and a new band. With a couple of years as an Electric Rock duo, sometimes trio, performing Londons Dublin Castle, The Islington, Monarch etc. Eryx finally found the perfect formula and musicians and became Eryx London.

In December 2019 they released the video Parasite from their forthcoming album Selfish which prompted the British label Glasstone Records to sign them after only their third gig, firstly a small venue in their home town in Italy, a headline slot at Pinups in Islington then The Dark Winter Festival in Liege. Eryx London’s debut album Selfish is out now. Mastered by Greg Brooker (Dejstil feat Peter Hook of Joy Division and New Order /You Love Her Coz She’s Dead). The title track Selfish,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*