Newsfeed

Monumentum Damnati: Mysterious but very compelling band…..

Monumentum Damnati - In The Tomb Of A Forgotten King

Monumentum Damnati is an international Melodic Doom-Death/Dark Metal band. Their first album is entitled In The Tomb Of A Forgotten King. Monumentum Damnati have musicians from Eastern Europe & USA butt he leaders are based in Eastern Europe. The band finally took shape in 2018. The grotesque masks that hide the participants’ faces as well as pseudonyms instead of names help to evaluate the band’s music more impartially. Under the influence of various experiments and horror-atmosphere songs focus around Melodic Doom/Death and Dark Metal with orchestrations. The track Infernal Sun,

The band finally took shape in 2018, although the material for their debut album In The Tomb Of A Forgotten King was composed over several years.  The grotesque masks that hide the participants’ faces as well as pseudonyms instead of names help to evaluate the band’s music more impartially, without paying attention to the existing well-known projects of the participants. Without being tied to a particular genre, experienced musicians embody in each composition of the debut album a unique dark story with occult content. 

The idea of creating a group was born under unusual circumstances. Fate brought Abhoth и Thanatos to the walls of a psychiatric clinic, where the musicians got acquainted, found much in common in their vision of the structure of the world and art, mainly music. They decided to create a conceptual anonymous project, revealing the gloomy side of human nature.

Thus, having returned to the society and having assembled a team of professional experienced musicians, they recorded an album in 2019, the mixing and mastering of which was made by Filippos Koliopanos (Ocean Of Grief, Greece). The booklet was designed by a modern artist / designer from Belarus Olga Kann. The vocalist of the Minsk death / doom project Beyond The Darkness Mikhail Stefanovich was also invited to cooperate, as well as some other musicians, who wish to remain anonymous.

Fans of Crematory, Trail Of Tears, Ajattara, The Vision Bleak, Dark the Suns, Morgul, Enshine and similar bands would probably enjoy Monumentum Damnati. On the other side of the tomb of the forgotten king there are apocalyptic visions, endless ice deserts, faces of mad killers and incomprehensible forms of the Great Ancients of Days… Are you ready to cross the point of no return?

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*