Newsfeed

Jeramie Kling & Taylor Nordberg: Metal world with corona voluntary work…..

Jeramie Kling (VENOM INC, MASSACRE, THE ABSENCE) and Taylor Nordberg (MASSACRE, THE ABSENCE) have been hard at work in the studio at their own Smoke & Mirrors Productions in Spring Hill, Florida.  The goal: writing, recording, mixing and releasing a song in one day.  Each day of the project is a different style of metal, featuring guest musicians from around the world.  The quarantine-inspired album includes members of ENTRAILS, WOMBBATH, ARSIS, ROSS THE BOSS, VENOM INC, NORTHTALE, I AM MORBID, TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, SAVATAGE, IMMORTAL GUARDIAN, ENFORCER, ALLEGAEON, WARBRINGER, MUTOID MAN, SOILWORK, INFERNAEON, KREATOR, BLACKGUARD, EDGE OF SANITY, SKITSYSTEM, MARDUK, EXHUMED, GRUESOME, GRAVE, DISMEMBER, HEATHEN, EXODUS.  

«In the midst of madness, there is still hope for music-lovers»

On the creation behind the project Kling said, «It was really this simple, we decided to write a song in one day and release it. That day happened to be Saturday and we named it Slam Saturday. Then it just went from there for genres we wanted to do! Pretty awesome start». Nordberg added «We decided to reach out to some friends in other bands to see if they would collaborate since everyone is stuck at home, and it’s just been a crazy process and a crazy list of talented musicians».

The most recent and final song of the project features Noah Martin (ARSIS) on bass, Brian Stephenson (OLD JAMES) on vocals, and Kragen Lum (HEATHEN, EXODUS) on lead guitar. A Silent War by Smoke & Mirrors Productions and the previous 11 tracks from the project can be heard on their bandcamp page below.

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*