Newsfeed

3xperimental: Incorporate elements and sounds from many other genres

3xperimental - Symphony Of Element

(c)Nilda Oklay

3xperimental is an Atmospheric Black Metal project, currently based in Berlin, Germany and Symphony Of Element is their new and first full-length album.

3xperimental is an atmospheric black metal project by JB Vincent and guests. The name reflects the musical style: although our music is primarily atmospheric black metal, we incorporate elements and sounds from many other genres, as needed to tell the story we envision.

Each album is built around a different concept. Our first demo, published in 2019, dealt with virtual realities and escapism. Our upcoming release: Symphony Of Elements, is an ode to the forces of Nature, against human arrogance. Each song/element represents the ending of a world, and perhaps the beginning of something new. The track Dawn Of The New World from the demo Viritual World

Symphony Of Elements combines metal music from different styles: from black to doom to progressive, mixed with symphonic and atmospheric elements. All instruments and vocals performed by JB Vincent with additional vocal guests on tracks #1, #3, and #6. Recorded and mixed by 3xperimental at Labyrinth Unveiled Studio (Germany). Mastered by Brett Caldas-Lima at Tower Studio (France).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*