Newsfeed

Bleed From Within: Opening new doors…..

Bleed From Within - Fracture

Acclaimed modern metal outfit Bleed From Within release their new song and music video for Into Nothing recently. The track is off their upcoming album, Fracture, which is scheduled for a worldwide release on May 29th, 2020. The track Into Nothing,

The band about the song and video: «Into Nothing is the second single taken from our forthcoming album, Fracture. We wanted to release something darker this time round. This song looks at those who govern and questions their motives. At such a turbulent time in our society, this track has grown into something more. It acts as a social & political commentary. A call to those who feel abandoned and a reminder to the elite of who really holds power within our communities».

About the track The End Of All We Know the band states, «The doubt and fear that consumed us for years have been replaced with an insatiable hunger to grow as people. We’ve noticed this shift in energy and channeled it into our music. As a result, our new album is the strongest and most uplifting we have ever written».

The very definition of fracture is a break, breach, or split. Bleed From Within fracturing their relationship with bad old days. Fracture and the songs contained within are liberation vehicles; the album is Bleed From Within way of opening new doors. The title track Fracture,

Like their album Era Bleed From Within recorded Fracture at the band’s rehearsal/studio space in Glasgow and with Adam Nolly Getgood at Middle Farm Studios in South Devon. The cover was designed by the band’s very own Davie Provan, who stated, sharing our album cover with the world is incredibly cathartic. Every album we’ve ever released holds a special place with all of us, and this is no different. Fracture is a statement of intent; breaking away from all we’ve known and moving forward as a band. The journey starts here.”

In November of 2019 the band had released The End Of All We Know as a first appetizer for the album before embarking on a successful tour European tour with Any Given Day

After the release of their latest album, Era, Bleed From Within toured with bands such as As I Lay Dying, Lamb Of God, Cancer Bats and Of Mice & Men and played prestigious festivals like Wacken Open Air, Graspop Metal Meeting and Bloodstock Open Air.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7124 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*