Newsfeed

Primal Creation: Shreds its way up through the metal scene…..

Primal Creation - The W:O:A 2019 Odyssey

Primal Creation shreds its way up through the metal scene by putting various progressive, melodic and speed-heavy influences in a modern thrash blender.

Belgian modern Thrash Metal-band Primal Creation won the national Wacken Metalbattle preliminaries last year, so they could perform at Europe’s biggest metalfestival last summer. The band had a short aftermovie made of this adventure which they published on YouTube and social media on Easter Sunday. The track The W:O:A 2019 Odyssey,

Primal Creation is a metal band from the Ghent region in Belgium, making music with a stable line-up since 2014. Debut full-length Demockracy was self-released, 2017 and promoted by Hard Life Promotion and received lots of positive reviews.

The band states, «The pinnacle of our humble musical career: playing the mighty Wacken Open Air festival! Relive with us the open road we took to Wacken Open Air to play on its 30th anniversary bill, after winning the 2019 Belgian Wacken Metal Battle».

«Wednesday evening 31th july 2019 will be in our minds forever. Playing for the very first time on the brand new W:O:A History Stage and that in front of thousands of metalheads: dream come true! Sharing the bill with legendary bands and our personal influences such as Slayer with their final show, Testament, Anthrax, Opeth, Queensryche, Parkway Drive,… priceless».

«Enjoy our Wacken 2019 adventure together with us and this video log of the event, and join us in the start and ignition to an even brighter thrash metal future!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*