Newsfeed

Dimholt: Striving at achieving darker atmospheres…..

Dimholt - Epistēmē

Dimholt were formed in 2003 and completed their current line-up in 2006. The band has released one demo and one live EP, followed by two full-length albums, and with the current one being entitled Epistēmē. 

Dimholt plays black metal and throughout the years have shared the stage with numerous local bands as well as major foreign acts such as Cradle Of Filth, Rotting Christ, Schammasch, Bolzer among others. Dimholt have performed on festivals in Greece and Romania alongside bands such as Inferno, Batushka, Lvcifyre and Obliteration. The band is currently scheduling live gigs in Bulgaria and abroad as art of the promotion cycle for the current album.

Epistēmē (from Greek) hints to the knowledge that you will supposedly reason out and determine for yourself. Knowledge that you will supposedly accumulate or generate by questioning every aspect of existence. In terms of sound the band strived at achieving darker atmospheres and improved songwriting with emphasis on the overall impression.

Dimholt was formed by Woundheir (vocals) and Asen (guitars) in 2003 in Burgas, Bulgaria. Together they start working on songs which later appear on the Aegri Somnia demo CD, released in 2007.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*