Newsfeed

Realisea: More melodic and pretty harmonic songs…..

Realisea - Mantelpeace

Mantelpeace is the first solo album of Silhouette’s frontman Brian De Graeve under the moniker Realisea. The album will be released tomorrow! The track Strong Enough,

Mantelpeace is as mentioned above the first solo album of Brian De Graeve that he wrote together with his (musical) partner Marjolein De Graeve. They formed a band together with Rob Van Nieuwenhuijzen, Geoffrey De Graeve & Christophe Rapenne. Plus it boasts an impressive list of international guest musicians. 

De Graeve is a good songwriter that manages to create real prog songs as we have experienced from his band Silhouette. Now he collaborates with Marjolein De Graeve to create more melodic and pretty harmonic songs. The track Leave Street,

For those familiar with his compositions in Silhouette the music from Realisea on Mantelpeace will be clearly recognizable. Brain De Graeve seamlessly blend pop and prog and those who like quiet prog with pop influencer would probably enjoy the album Mantelpeace.

Next to the album there’s also a versatile live band with the capability of performing both acoustically as with a complete line-up! Sadly at the moment they can’t give you any definite dates due to the current circumstances in the world. But, performing live is an absolute goal of the band.

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*