Newsfeed

Days Of Depths: Take things to another dimension…..

 Days Of Depths - 1-0000-0000-0000

David Ooms is dedicated to music as a songwriter & guitarist in a band called Days Of Depths, ha also run a recording studio and a label called Reddrumstudio and recently recorded bands like Orthanc & Devil’s Bargain. Reddrumstudio deliver recording, mixing, mastering producer and mixing engineer by David Ooms.

Days Of Depths is a pretty fascinating and innovative band from Belgium that takes you along a dark and instrumental journey. Basically it’s very dramatic Postrock influenced by God Is An Astronaut, Godspeed You! Black Emperor and Amenra. Days Of Depth doesn’t make any compromises with other music genres. They just create their own genre called Drama. Using some earlier work from guitarist and driving force behind Days Of depth, David Ooms, they have made a actually unique experience. That is something Permafrost always applauds if it sounds good, and yes Days Of Depth even sounds very good.

The track 1VNTA20032012(BLACK)0755iIs a  slow instrumental song filled with samples and the typical Days of Depths bitcrushing drums underneath. Basically post-rock with a dark vibe and an industrial feel plus an apocalyptic climax towards the end,

Days Of Depths have live shows and visuals take things to another dimension. In addition Days Of Depths also has the sense of song titles with lots of numbers and letters. Seemingly completely meaningless, but probably there is a meaning to these numbers and letters. This creates a lot of excitement and is mysterious and exiting. The debut album also has an extensive use of numbers, 1-0000-0000-0000. The track  A13U6.R657AS,

Due to the pandemic crisis David Ooms who is busy daily with Reddrumstudio’s many chores finally got time to make his own music. The result as mentioned above 1-0000-0000-0000. Basically it’s a very dramatic Post-Rock influenced album with a combination of dark melodies and apocalyptic climaxes. No words – Massive sounds! Let the music do the talking! Ooms is a guitarist and driving force behind Days Of depth and on the debut album ha reasonable enough using some earlier work.

The line-up: David Ooms : Guitar, Niels Van den Eynde : Guitar, Nick Verherstraeten : Bass and Kevin Van Rillaer : Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*