Newsfeed

Ignea: Shifting from lighter to more brutal parts…..

Ignea -  The Realms Of Fire And Death

Ignea is a Ukrainian melodic metal band with a modern sound, mixing heavy riffs with symphonic, electronic, and folk elements that create a powerful OST-like experience. Staying true to the melodic essence of their music, Ignea also adds touches of brutality by occasionally incorporating extreme vocals, breakdowns, and blast beats. The track Ignea Black Flame,

The Realms Of Fire And Death is a concept album with a strong story-telling, metaphors and symbols. It is divided into three major parts, each consisting of 3 songs. Each part outlines a separate story, bringing the themes of fire and death from different perspectives. Musically, The Realms Of Fire And Death is a modern-sounding metal album, featuring the dynamics of shifting from lighter to more brutal parts, and yet, preserving the melodic side of it.

While earlier the band was working towards a symphonic direction, the melodic side in the new album is executed through various synths and electronic sounds. For the first time, Ignea created a song Чорне Полум’я (Chorne Polumia) in their mother tongue, Ukrainian. On the album, this song also comes with an English version as a bonus. Apart from the original tracks, the album also contains a cover for Í Tokuni by the Faroese singer-songwriter Eivør. The title track The Realms Of Fire And Death,

Vocalist Helle Bogdanova comments on the band’s partnership with «Kadabra Music: «Being a totally DIY band, we’re excited to make our first steps in the direction of physical distribution. This new stage starts with the proper record and proper partners. The Realms Of Fire And Death is the best music we’ve created so far, it is very well-thought and mature for Ignea.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*