Newsfeed

October Change: Darker and somewhat lugubrious version…..

October Change - Decay Of Sleeping Beauty

 Today, Friday the 24th of April 2020, Belgian band October Changes releases their new single, called Decay Of Sleeping Beauty, as an Independent Release.

The band states, «The idea for the song Decay Of Sleeping Beauty was to tell a darker and somewhat lugubrious version of the tale Sleeping Beauty. But our goal is also to bring good music and to touch people with our songs and lyrics».

October Changes gothic metal band from Belgium. They created their own special style of catchy Party Metal that mixes techno, symphonic and heavy guitars. The result is a unique sound with a playful wink to Industrial, Gothic, ’80 and Fusion metal. In their music you might find some influences from bands like Lacuna Coil, Within Temptation, Dark Tranquility, In Flames, Moonspell, Amaranthe, …The 2019 track Silent Screams,

The band has created their own interpretation of metal with a front woman that will deliver you both clean and grunts….

«After some lineup changes we got our members together in 2019 when Wendy (vocals) and Wesley (drums) decided to join our forces», states Luk Michels, giitar player in October Changes.

Due to this final line-up change, Wesley (drums) brought along a new bass player, Sven.With this new line-up OC started to develop its own unique style. Going from clean, catchy – yet – powerful songs to more brutal material.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*