Newsfeed

Theosophy: Ready to open new horizons…..

Theosophy - Towers Of Dark Pantheon

Theosophy states, «We are Black Metal from the heart of cold Siberia». Theosophy prepare to release their fifth album, entitled Towers Of Dark Pantheon set for release worldwide via Sliptrick Records on May 5th. After all the years of productive activity, successful gigs and flattering reviews from different parts of the world, the band are looking to take another major step forward and are more than ready to open new horizons.

Towers Of Dark Pantheon is a new chapter in the Theosophy process. The album carries you through a stream of darkness and cold with the strongest riffs, some mighty melodies and a total death metal that will take you into the atmosphere of old times and Black Sabbaths. You will hear about Altai history and mythology (Curse Of Ak-Kadyn and The Sword of Erlik), Scandinavian heroes (Where Thunder Reigns), Christian and biblical surroundings (Full Moon Triumph, Old Stone In The Woods and Even The Dead Cast Shadows) and even Cosmic Chaos (From Eternity to Past) …all in best genre tradition. The track Full Moon Triumph,

The album is saturated with religious themes from different nations, which were previously not characteristic of the band. Traditional black metal riffs give way to acoustic melodic. Powerful orchestral parts lean into the atmosphere. Towers Of Dark Pantheon is a piercing roar penetrates the depths of your consciousness.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*