Newsfeed

Torrefy: Leanings towards a more progressive sound…..

Torrefy – Life Is Bad

Torrefy is a Canadian Thrash band from Victoria, British Colombia. Their heavy metal sound is akin to Skeletonwitch, Vektor, and Warbringer. Black Speed Death Thrash! That’s what Canada’s Torrefy offer on forthcoming album Life Is Bad, set to be self-released on July 1. The track Plague Of Empires,

Torrefy issued the following statement concerning Life IS Bad and the progression of the band’s sound since the release of 2016 progressive thrash album The Infinity Complex,

«Life Is Bad is not a departure for Torrefy. Rather, it is a continuation of the journey to becoming the band that Torrefy was meant to be. Torrefy’s previous work lay more in the realm of Thrash metal, albeit not traditional Thrash due to our leanings towards a more progressive sound and a blending of influences ranging from Thrash metal to Death metal, Black metal, Classic rock, and Punk to name a few. Our new record is another step towards creating a sound that we refer to as ‘Black Speed Death Thrash’. We feel that this album will showcase the band’s improvement in songwriting, vocal delivery, instrumentation, and production».

«Life is Bad is not a concept album like our previous album The Infinity Complex. Instead, as the album title indicates, it is thematically geared towards the fact that life is pretty brutal. The songs are emotionally charged and full of diverse themes including an awareness of one’s inescapable mortality, humanity’s unending greed and the desire for conquest and their refusal to learn from their past, to being overrun by a swarm of other worldly, bloodthirsty insects, and being caught in a machine that is perpetually killing you and keeping you alive at the same time.We think that this album is the best and most true representation of the Torrefy sound».

Life is Bad  was produced by Torrefy and Gustavo Valderama.  The album was recorded by Gustavo Valderama and Electric Flow Studios in Victoria BC Canada.  The album was mixed by Felipe Gonzales and Gustavo Valderama at Umbral Studios in Caldas Colombia and Electric Flow Studios in Vancouver BC Canada.  Life is Bad  was mastered by Joel Grind of Toxic Holocaust.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*