Newsfeed

Isle Of The Cross: Conveyance of depth, poignancy, and redemption through the endurance of tragedy

Isle Of The Cross - Stars

Isle Of The Cross is a progressive death metal band led by composer and multi-instrumentalist Je Schneider, infused with a blend of the avant-garde realms of extreme, symphonic, melodic redemptive extremities and technical death-metal.

The band have unleashed their new video Stars in support of their debut album Excelsis released this past February via Rockshots Records. The track is a tale of the enrapturing love of two, who befall an early death, yet vow their unending devotion to reunite beyond this life and for eternity.

The debut full length Excelsis is a concept release based on a tale of two lovers amidst betrayal, murder and their search to reunite in the afterlife. From the immediate and vicious thrust of the opening track ‘Sacrifice’, the listener is quickly catapulted into an enigmatic journey of sonic power. From the furious to the melodious opuses on the album, the listener is enveloped in a dynamic exploration until the very end. At the heart of Isle Of The Cross is the conveyance of depth, poignancy, and redemption through the endurance of tragedy.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*