Newsfeed

Katatonia: With rejuvenating and profound chapter…..

Katatonia – City Burials

City Burials stands as Katatonia’s new triumph of deep & enigmatic progressive rock – the fruits of a rejuvenating and profound chapter in the band’s legacy. A catalyst for its creators, with a collection of moments constructed out of the fragments of an ever-evolving life. The track Lasquer,

Compiled into one of their most important modern works and statements to date, the finely-honed instrumentation provides a multi-textured backdrop with the voice of Jonas Renkse guiding us through these latest trials of loss and ruin. The track The Winter Of Our Passing,

City Burials is an album that sees the band reclaim part of their heavy metal roots, via several moments of exuberant, old school classicism, deftly woven into these new songs’ kaleidoscopic fabric. The track Behind The Blood,

Katatonia have evolved throughout the decades transforming their sound from their blackened death/doom roots in the 1990s, to becoming modern day masters of their craft in the realm of dark, atmospheric progressive metal. The track Behind The Blood,

On City Burials Katatonia allow themselves to continuously push to evolve and modernize their sound that best can be described as progressive, dark and atmospheric with elements of electronic rock.

City Burials is nicely produced by guitarist Anders Nyström and vocalist Jonas Renkse. The duo obviously cooperates very well and City Burials is also a very good album. Creative and experimental songs butKatatoinia continues to evolve and to be even better than ever. Many intricate but beautiful melodies are a delight to listen to. It also seems thta the long hiatus have left the musicians hungry to create real good music.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*