Newsfeed

TerraDown: Healthy dose of groovy melodic death-/thrashmetal…..

TerraDown - Judgement

TErraDown is a young and new band founded in November 2016. They are from the Netherlands and brings us a good portion of Groovy Melodic Death-/Thrash Metal.

TerraDown states, «On the 8th of May we’re ready to show the world months of hard work and release our debut album Judgement! The album is a judgement on this world and time. In which every individual may hear their own heart and may reflect themselves within the music. Set the volume to max and enjoy!». The track Memories,

Line-up: Nick Brouwewith vocal, Jasper Verhorst with lead guitar, Mark Link with rhythm guitar, Joris Koenraadt with bass, Dimmy Marcelissen with drums. The band have actually won two prices: Winner Dutch Metal Battle 2019 and winner Dutch Wacken Battle 2019. The live track Statement,

TerraDown is influenced by the bands Amon Amarth, Avatar and Killswitch Engage, and they want to build their own genre with their diversity. Stated about the band by Tim Van Velthuysen, editor DutchMetalManiac, «Terradown is grooving and pounding very heavily and a huge amount of power is coming off of the stage. Of course, that isn’t only due to the better sound, but also due to Terradown themselves. Their groove metal brings a very nice and powerful vibe like it should with groove metal. That also makes that quite some physical energy starts moving, for as far as that wasn’t the case already, resulting in quite a lot of headbangers».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*