Newsfeed

Extreme Deformity: Celebrated with a postcard and stamp for their 30th anniversary

Extreme Deformity ‘s name is taken from a Pungent Stench song. Pungent Stench is a Death Metal band from Austria and is an on and off band because they are active for a while and then inactive for a time, and such back and forth. Szombathely  is the 10th largest city in Hungary, but the countrys largest Death Metal Band is from Szombathely.

Extreme Deformity are definitely considered by many as the most famous Hungarian death metal band. Founded in 1990, the band was also the first ever Hungarian band to be celebrated with a postcard and stamp for their 30th anniversary. There are really many bands from Hungary that hold a high level and that make really good music.

Extreme Deformity disbanded in 1995, but the band released a demo in 1992 and a full-length entitled Internal came in 1993. These records have been re-released on CD in 2011 by Hungarian label Neverheard Distro, which is now working on the re-mastered re-release of Internal album and Demo 1992 on double 12″ vinyl. The postcard and stamp will be available as part of the limited Die Hard version of the Double LP Internal + Demo 1992. Due to the COVID-19 pandemic, the release of this DLP was postponed but hopefully will see daylight by the end of 2020.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*