Newsfeed

Addict: With D’Addario strings and Klotz cables…..

Addict – Crimson Sky

Russian Groove Metal band Addict released their new single Crimson Sky (Официальный видеоклип). The single was recorded at Sirius Studios and mixed/mastered by Amin Shadmanov. Cover art by Dmitriy Gusev and Devilspet.

Addict from Moscow plays uncompromising aggressive energetic and possessing its own face (and most importantly – sound) material for those who appreciate real music with balls. The musical basis is modern groove metal with some related genres elements. Addict creates songs that are equally to the taste of both lovers of classical Swedish Death Metal and fans of modern sound. 

Addict was formed in 2011 by guitarist Daniel in Moscow, but active work was started only in 2017 when a permanent lineup was formed and the band was preparing for the first official record. In 2019 the band released their last EP Against You All.

The band states about Against You All, «In this record we used Tama drums; Remo drumheads, Sabian cymbals; Shure, AKG, Sennheiser and Joemeek microphones; Adversary and Caparison guitars; Fender basses; Fractal Audio guitar FX; D’Addario strings and Klotz cables».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*