Newsfeed

Maestrick: A Musical Aquarelle…..

Maestrick - Espresso Della Vita: Solare

This Brazilian band states on Facebook, «We are Maestrick from Brazil. We play progressive rock, but we also like heavy metal! :)».

In 2011 Maestrick presented the music market with the nice album Unpuzzle! Brought together 11 tracks of a great musicality, with references in artistic movements like surrealism and dialogs with several segments such as cinema, painting, literature, dance and performing arts. Back then, the musicians themselves titled Maestrick’s music as A Musical Aquarelle. The track Across The River,

Now Maestrick are back with new official website as a part of the promotional campaign of their latest full-length album Espresso Della Vita: Solare, released in 2018. Espresso Della Vita: Solare, was produced by the renowned music producer Adair Daufembach, and is a conceptual album as a metaphor of life and the hours of a day as if it was a train travel. The track Origami,

Espresso Della Vita: Solare is an epic album containing more than enough interesting to keep the listener happy. A lot of delicious twists and quirks thorough the album. Some long very nice instrumental passages freshens up, and the music press praises the bold and highly interesting music. Metal Temple stated «A great work, indeed! and a rich album, bold, not only in concept, but also in musicianship». The track Far West,

The Brazilian have Trick Side Of Some Songs EP four years ago, featuring covers and versions of classics by Beatles, Yes, Pink Floyd, Queen, Rainbow and Jethro Tull. The cover of the famous Jethro Tull track Aqualong,

Maestrick is currently working on the third full-length album, planned to be released in 2021, and will bring the other 12 hours of the Espresso Della Vita story. The band was formed in 2004, in São José do Rio Preto (São Paulo, Brazil), Maestrick`s current line-up is Fabio Caldeira (vocals, piano and keyboards), Renato Montanha (bass and growls), and Heitor Matos (drums and percussion).

Link:
Facebook
Homepage
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*