Newsfeed

Vhäldemar: Metal from Vizcaya…..

Vhäldemar – Straight To Hell

Spanish heavy metallers Vhäldemar have just released a new single entitled Hell Is On Fire, which is taken off from the band’s upcoming 6th album Straight To Hell, set to be released on October 2020 in CD and 12 LP formats through Fighter Records.

Production is taking place at Chromaticity Studios, which is owned by the band’s guitarist and producer Pedro J. Monge. Artwork was designed by Darkgrove (Manowar, Battle Beast, Testament…). Vhäldemar is a Spanish Metal band formed in the late 90’s in Vizcaya (Spain), when guitarist Pedro J. Monge decided to create a group with the singer and guitarist Carlos Escudero.

In 2001 they released their first demo an it brought them a record deal with Arise Records with whom they launched their debut album Fight To The End in March 2002 and was released throughout Europe, Japan, Russia, South and North America.

In late 2003, Vhäldemar releases its second album I Made My Own Hell again on Arise Records. In 2007 they headlined in the Bilbao BBK Live Festival and the band released its third album Metal Of the World. In August 2012 the band played at Leyendas Del Rock Festival and also at Ripollet Rock Festival.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*