Newsfeed

Lesoir: With newfound inspiration …..

Lesoir - Mosaic

Last Friday Dutch the band Lesoir released their fifth studio album Mosiac. The first reactions from both the media and the fans on the album are actually overwhelmingly positive! . The track Somebody Like You,

Strengthened by producer duo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howard and Robert Plant) and Paul Reeve (vocal producer of Matt Bellamy), Mosaic is shaped in a 10-day session at Airfield studio (St. Merryn, UK) by War Of the World guitarist Jo Partridge. With 10 years between the release of their debut album and this fifth full-length album, Lesoir say that Mosaic has become the album that finally defines them. The track Two Faces,

The band states, «Our lives are made up of various elements and parts; people, pets, work, our homes. They all have a color; a shape and they vary in size. It is up to us to make our lives into works of art, using all these parts and elements, to make the complete picture. At some point on our journey we realize that we alone are responsible for assembling these parts».

«As time moves forward, we are getting better and better at realizing what we have to do. We gradually learn the tricks of the trade, but also the rules of the game: what’s done is done, we cannot start from scratch, we start from exactly where we at this point in time, and build on these foundations, and continue to do so, and the process is ever evolving». Nice behind the scene footage of Lesoir in the studio (and at their homes) recording Mosaic!

«Lesoir enjoyed a successful five-week tour as special gues’ of the Polish band Riverside in the spring of 2019, which inspired a surge in creativity for them to write a new album.  With this newfound inspiration, Lesoir decided to follow a slightly different path in shaping their new work of art. In the months that followed the tour with a lot of blood, sweat and tears, they worked on 9 new songs, and recorded them during the winter of 2019. The result is Mosaic, an emotional, little less angry offering than heard on previous albums, an open and honest record from Lesoir».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*