Newsfeed

Cult Of Scarecrow: With fans entitled Scarecrew….

Cult Of Scarecrow – Adrift And Astray

Cult Of Scarecrow is a Belgian metal band founded three years ago. Their music can be described as epic doom metal, melodic but dark, with intense riffs and vocals. Their lyrics bathe in an atmosphere of hopelessness, despondency and dejection.

Because of the Corona lockdown the band members and their fans (called the Scarecrew) are temporarily separated from each other … All gigs until September are cancelled and the studio recording sessions for a second album are put on a hold.

This also means that in addition of the concert fees, the proceeds from merchandise have virtually disappeared. However, this income is necessary to keep things going on, as the streaming platforms yield virtually nothing…So the band calls out to order a CD, T-Shirt or patch online, or download the CD through Bandcamp…

As a reward for your support, Cult Of Scarecrow made a Covid19 Videoclip of the song Adrift And Astray, filmed at the band members’ home and Yana Poppe do the editing.

The band chose this song for a reason. «It’s about humanity in search of a new world to live in. Like the Phoenix, we will all rise from our ashes and enter a different and hopefully better world. Keep it safe and see you soon».

Cult of Scarecrow released their self-titled debut EP in November 2018.  The album was recorded at the Oceanside Studios in Ostend (Belgium), engineered and mixed by Ace Zec. It was mastered by Carsten Bucher at Track1 Recording Studios in Bremen (Germany). The artwork (logo and scarecrow) was made by Black Space Graphics in Greece.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*