Newsfeed

Ciolkowska: With unpredictable nature….

Ciolkowska - Психоделия Psychedelia

Ciolkowska states, «We plays psychedelic space rock and we make a sound, as if a star curtain falls on the Russian expanses». The album Психоделия Psychedelia is their last and eight effort and the album will be released May 15. The track Ангелина / Психоделия,

The line-up: Yegor Svysokikhgor – guitar, voice, Alesya Izlesa – ukulele, David Aaronson – drums and Alexander Monah – bass.

Ciolkowska is a band from St. Petersburg/Russia. In 2014 the quartet self-released a promising EP consisting of three well-conceived songs which are showing them underway in psychedelic/space rock territories basically, additionally decorated with native folk flair as well as post and art rock elements.

Ciolkowska usually have a unpredictable nature at how they combined their space rock with the most different genres. The new album showcase a band in a more restrained modus and with a rather fascinating music. The usual outburst is gone but the usual ukulele playing is still there. Unlike many other space rock band Ciolkowska use the surprisingly many ukulele effects to create this exciting music. This time the vocal have become more dominating in the music, and this makes the music even better than before.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7201 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*