Newsfeed

Hayk Ersemerci: With metal music and fitness training!

Hayk Ersemerci - Hayk Ersemerci

Hayk Ersemerci is a fitness trainer for Fitness Club Vaartbroek and his residence is Eindhoven, North Brabant: In addition he plays guitar in a pretty impressing way.

Hayk Ersemerci states «This is the first single Soul Glo and original song taken from my self-titled solo project EP Hayk Ersemerci released five days ago!Special thanks to Bob Jacobs (from the Visual Lab) for making the amazing album artwork and Lars Wilms for mastering the EP».

Ersemerci also states, «The self-titled debut EP is a 5-track instrumental progressive metal EP blended with some thrash metal, melodic death metal and even some core/djent elements». The track Zuul,

«Bands like Sylosis, The Black Dahlia Murder, Revocation, August Burns Red and Dream Theater are some big influences for me. As you can see by the artwork done by my friends of The VisualLab who work for some big electro artists like Nicky Romero. My EP is also influenced by the 80’s. So are the song titles, but the influence can also be heard musically – there’s an old-school movie atmospheres that I created with some background synths». The track Recall,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*