Newsfeed

Dismalimerence: The dawning decadence of despair…..

Dismalimerence – Tome: 1

Dismalimerence is a progressive/atmospheric black metal band from Chicago IL. Line-up: Elijah Cirricione – (Vocals/Guitar), Matt Mifflin – (Guitar), Craig Hamburger – (Bass) and Joey Casillas – (Drums). Sequestered Hearts is the debut single from the upcoming full length Tome: I

Lyrics:

«Feel the pain within my tones as it breaks celestial bones

In which I have sustained the growing love of sequestered hearts

I’m lost between myself and the person you want me to be

 

Our bond has been found beyond the moons

Across our lakes we have dug out all of our strains

Buried to thee I will descend into the grave

 

Feel the pain within my tones as it breaks celestial bones

In which we’ve all sustained the growing love of sequestered hearts

 The dawning decadence of despair».

 Evoking the cold fury of emotive black metal powerhouses like Woods Of Desolation and the warmer approach of artists such as Panopticon is Chicago’s own Dismalimerence. A blistering yet beautiful Black Metal outfit whose origins date back to the year 2011 and a dark time in the life of front man and guitar player Elijah Cirricione. The band’s eight track debut full length Tome: 1 puts Dismalimerence in place to be a group to be acknowledged in the US Black Metal scene. The track Negligence Of The Forgotten,

Elijah Cirricione began to craft the album that would become the group’s debut full length, Tome: 1, when going through what can only be described as an emotionally crushing period of his life time. Although the band took the backseat for a few years, in 2018 Dismalimerence took shape and finished Tome: 1 through the addition of guitar player Matt Mifflin, bassist Craig Hamburger, and drummer Joey Casillas. The quartet have gained a considerable following in the metal scene of their home city of Chicago, playing a multitude of shows with bands such as SepticFlesh, Ensiferum, and Saor. The debut full length Tome: 1 will be released via Transcending Records on June 26th, 2020.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*