Newsfeed

John Demena: With roaring guitars, intoxicating vocals, epic solos…..

John Demena – Dreams And Lies

Los Angeles rock artist John DeMena presents his debut album Dreams And Lies. John joins forces with drummer Glen Sobel (Alice Cooper), bassist Pete Griffin (Steve Vai) and keyboardist Matt Rohde (Jane’s Addiction) to deliver an album full of ferocious guitar riffs, epic choruses, and haunting vocals that will resonate with both fans of modern and classic rock. Dreams And Lies tackles a special side of rock, giving it a grandiose yet intimate taste. Roaring guitars, intoxicating vocals, epic solos, hypnotic bass lines, and ethereal arrangements together with John Demena’s honest and nice atmospheric lyricism all permeate an album that captivates the listener from start to finish. The track Turn Me Loose,

John DeMena is an artist to be reckoned with and Dreams And Lies is an album that will undoubtedly capture the zeitgeist of the rock community. John DeMena is an American singer and guitarist who has worked with Grammy-winning musicians and producers of Metallica, Aerosmith, Alice Cooper, Megadeth and Jane’s Addiction. Born and raised in Spain, he started playing guitar during his high school stages with some of the country’s biggest acts. The track Angel City,

In 2008, he relocated to Los Angeles to begin a new chapter in his musical career first working with some of the best L.A. session musicians and later launching his career as solo artist. His music has been warmly received by specialized media outlets and his unique sound and visual universe make him that universal artist who can inspire global audiences with his music.

Album Credits: Vocals & Guitars: John DeMena, Drums: Glen Sobel,  Bass: Pete Griffin, Keyboards: Matt Rohde,Album Artwork: Michael Hutter and Mastered by Dave Collins (Metallica).

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*