Newsfeed

Molitoth: Kyle Brandt Vocalist. Producer. Composer.

Molitoth – The Tribunal

The Tribunal album by Molitoth explores condensed meditation techniques to help balance the anxieties that stem from feelings of accusation, entrapment, and confinement. Kyle Brandt Vocalist. Producer. Composer. The track Confessional Lock

Be prepared to embark in an emotional chronological timeline of regrettable actions and consequence, resulting in different stages of grief. The Tribunal explores condensed meditation techniques to help balance the anxieties that stem from feelings of accusation, entrapment, and confinement.

Brandt is a vocalist. Producer and composer from Kansas City, Missouri (USA) that has released a 3-part diary series (Preface/Body Matter/Epilogue) with the band A Light Within and has collaborated with Post-Metal act Sisters Of…, with critical acclaim, among others.

As a student of Daniel Tompkins Vocal Coaching, Brandt brings a focus in atmosphere, range, and vocal dynamics to provide a distinct presence with undeniable charisma, all while wrapped in thoroughly written lyrics that are metaphorically relative, without becoming too abstract.

Molitoth is set to release The Tribunal, which is the first full length conceptual installment of the project. It was recorded and mixed in Kansas City by Kyle Brandt and mastered by Acle Kahney (TesseracT) at 4D Sounds. The LP will be released in both digital and limited release physical formats.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*