Newsfeed

Hunter: With lockdown video….

Hunter - Glorious

Hunter is a heavy metal band from Belgium. Five musicians that have known each other for 20 years and that have played in various bands together, finally joined forces in 2016 to create heavy metal in the traditional sense of the word. Hunter represents powerful heavy metal, averse to subgenres and stereotypes. Hunter brings you a blitzkrieg of the purest metal with all the right ingredients, crushing riffs, screaming lead guitars and sharp solos, a rhythm section like a panzer column and intense power vocals.

 On March 18th 2020, Belgium entered lockdown over the Corona virus crisis. Gigs were cancelled, and as all other bands the Belgian band Hunter haven’t rehearsed in two months because of all measures the government needed to take. And at this point, May 2020, they still can’t enter their rehearsal room. So they are practicing their songs at home. As a testament of time, here is their quarantine videoclip from the song Glorious where they welcome you to their homes. Enjoy and stay safe.

Hunter from Belgium have brought us heavy metal in four years now as mentioned above. They already did put themselves a bit in the picture through a demo and since April 2019 they are back with their first full length…Musically it all tastes like a mixture from Iron Maiden meets Judas Priest meets Manilla Road meets Metal Church meets Omen meets Cirith Ungol. On April 27th 2019 their first longplayer, called Hunter, has been released as an Independent Release.

Line-Up: Joost Vlasschaert – Guitar, Thomas Abeel – Guitar, Jeroen Wauters – Bass, Dries Deturck – Drums and David Walgrave – Vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*