Newsfeed

Omega Purge: A spade is a spade….

Omega Purge – As Hell Emerged

Until World War II, Dresden was considered one of Europe’s most beautiful cities, and was known as Northern Europe’s Florence or Elbflorenz. The band Omega Purge is from Dresden and many fans find their metal very beautiful and fascinating. The track The Void,

The band states, «Can you still differentiate between all of the genre and subgenre of heavy music? Without pigeonholing, Omega Purge calls a spade a spade – Metal». The track Call 13,

Omega Purge was founded in autumn 2019, the five-member released the first sign of life with the EP As Hell Emerged. Mixed and mastered in the Invisible Noise Studio this excursion into the abyss called Reality sounds nicely powerful. Gustavo Sazes (including Arch Enemy, Machine Head) was won over for the artwork, who perfectly visualized the theme of the title track As Hell Emerge,

With As Hell Emerged Omega Purge have created a fresh, contemporary and honest metal board that benefits from an ideal balance between brains, heart and gut feeling – people: hang up, turn up and go!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*