Newsfeed

Apogee: The album is an anniversary…..

Apogee  - Endurance Of The Obsolete

Apogee is the solo project of Arne Schäfer, member of the German progressive rock band Versus X.  Apogee means the point at which a body moving round the Earth in an elliptical orbit is at its’ greatest distance from the Earth. On the new Apogee album Endurance Of The Obsolete you will find obvious Gentle Giant influences in form of counterpoint acapella vocal and convoluted instrumental arrangements with odd meters, as well as atmospheric textures of acoustic guitars, driving rock songs with solistic escapades and orchestral passages.

As usual the Apogee songs consist of multiple themes, which were interwoven to complex, dynamic-symphonic structures. Also fans of Jethro Tull and the early Genesis should take a look here. Two teasers from the 2018 album Conspiracy Of Fools.

Endurance Of The Obsolete have a total playing time at 65:34 and is the tenth album from Apogee, and the album is thus an anniversary.. Line-up: Arne Schäfer (Versus X): Lead and Backing Vocals, Electric and Acoustic Guitars, Keyboards, Fretted and Fretless Bass Guitars and Orchestral Arrangements and Eberhard Graef: Drums and Percussion.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*