Newsfeed

Giuseppe Zaupa: With moving to another country…..

Giuseppe Zaupa - Waves

Giuseppe Zaupa states, «I’m an Italian guitarist who has played for almost 20 years with modern prog metal band Hypnotheticall. Now this long adventure is over, due to my moving to another country, and I’m going to start a new adventure as a solo musician».

Giuseppe Zaupa is an Italian guitarist who has played for almost 20 years with modern progressive metal band Hypnotheticall. Recently he released the track Waves Of Hope taken from the coming EP Waves.

On this long journey Zaupa has played with many great musicians and learned a lot from them, both musically and personally. This experience has led him to develop his own musical style and to become the leader and main composer of the band. Now this long adventure is over, due to his moving to another country, and he has started a new career as a solo musician. The track Phoenix,

First result of his new solo journey was (Re)birth, an instrumental 3-track EP in which progressive modern metal and djent merge with a guitar solo influenced by artists such as Andy James, Intervals and Plini.

Some weeks ago Zaupa publishes Waves, a 6-track instrumental concept EP in which he musically walks through the different phases of accepting a big change of life. The EP shows off his versatility as a musician, combining his modern progressive metal roots with his love for electronic music and acoustic ballads!!! The track Quantum,

«On this long journey I have played with many great musicians and learned a lot from them, both musically and personally. This experience has led me to develop my own musical style and to become the leader and main composer of the band».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*