Newsfeed

R.I.P. Phil May

The Pretty Things front man Phil May has died today at the age of 75. May died after suffering a fall from his bike, his family said.

Phil May was born Philip Arthur Dennis Wadey, 9 November 1944 was an English vocalist. He gained fame in the 1960s as the lead singer of Pretty Things, of which he was a founding member. May remained a member throughout the band’s changing line-up over the years, and was one of the band’s main lyricists. He was the primary lyricist for the album S.F. Sorrow. The track Midnight To Six Man,

The statement reads: «It is with very deep sadness that the management of The Pretty Things have to announce the death of the band’s lead singer, Phil May. Phil passed away at 7.05am on Friday, May 15 at the Queen Elizabeth Hospital, Kings Lynn, Norfolk. He was 75». The track She Says Goodbye,

The Pretty Things were widely regarded as one of the great UK R&B groups of the early 60s, with their off-stage antics outstipping their friends and rivals the Rolling Stones. Many have nevertheless thought that the Pretty Things were a poor man’s Rolling Stones. But actually when listen more carefully to Pretty Things you might reveal they have more quality than you have expected! The track Roadrunner,

 

May was born in Dartford, Kent, and formed the Pretty Things in 1963 with guitarist Dick Taylor. With May as lead singer, the band became part of the British blues rock scene, alongside Taylor’s previous band, the Rolling Stones. They became popular and had a number of hit singles before branching out into psychedelia with the 1968 album S.F. Sorrow. Controversy still exists as to which band member had the original idea for the piece.

May remained with the Pretty Things until they finally retired in 2018, following a final concert with guests including David Gilmour and Van Morrison.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*