Newsfeed

Devil`s Bargain: With sing along song…..

Devil`s Bargain – Sign Of The Time

The Belgium  band Devil`s Bargain have released the album Visions. It is a heavy metal album that could not have come at a more accurate moment. It was written as a compilation of visions about how we would feel and behave right before the end of the world. Some would probably think that the themes of Visions in these Covid-19 times are extremely topical. The track Sign Of The Time, a sing along song with a chorus that might stay in your head all day?

Devil’s Bargain was formed in 2013 by guitar player Jurgen Van Poppel, drummer Nico Laureys and bass player Dirk Poppe. Although they had many years of experience, it took some time to find the right musicians. In 2016 the band (Davy -Vocals, Jurgen – guitar, Dirk – bass, Nico – drums) was ready to hit the stage with a heavy metal set containing mostly own songs.

All songs were written for 1 guitar and after a few shows Devil’s Bargain decided to rewrite their songs for 2 guitars to add more power and harmonics. So Manu joined the band and in 2017 they recorded 7 tracks in the studio. Satisfied with the result Devil’s Bargain releases their 7-track CD Deal With The Devil at the beginning of 2018.

In the meantime guitarist Manu and singer Davy left the band and they were succeeded by Juan on guitar and Arthur as the new fron tman. From august 2019 till February 2020 the band recorded their 2nd Album Visions: new songs, young blood, different studio and other producer ensures that the sound is considerably stronger than before.

Devil’s Bargain is inspired by Iron Maiden, Judas Priest, Helloween, Iced Earth , Accept and many more….

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*