Newsfeed

The Crowned: With pummeling new single…..

The Crowned - Creed

The Crowned, the premier 4 piece metal band touring around the U.S. and overseas with a drummer/lead singer, 2 guitarists and bass player.

Texas Metal outfit The Crowned recently released Creed a pummeling new single and video which recently premiered on the David Ellefson Youth Music Foundation/Grammy Music Education Coalition Oh Say Can Yoy Stream broadcast, and the follow up Make-Up Test, which featured heavy hitters such as Randy Blythe, Brian Head Welch, Chuck Billy, Alice Cooper, Dee Snider, Rob Caggiano (Volbeat), Dirk Verbeuren and Kiko Loureiro (Megadeth), Chris Kael (Five Finger Death Punch), and more which streamed to over half a million viewers. The track Creed,

The Crowned recently returned from the Hell Has No Mercy tour with The 69 Eyes and Wednesday 13, where the band performed the song live every night to overwhelming response, making it an obvious choice for the next single.

Drummer and vocalist Marc Coronado states, «Being out with Wednesday 13 and the 69 Eyes, across the US, playing this song every night, the crowd loved it, and we knew we had to get home and record it. So, that’s what we did. David and Thom offered to include us in their David Ellefson Youth Music Foundation livestream, and it was a huge success, and such an amazing platform to debut the song and video, and an amazing thing to be a part of, with so many other legendary artists. Obviously, we’re a live band, and we’d love to be out touring, but the COVID 19 situation, made us, like everyone else, rethink our plans, and it seemed like a great time to release some new music».

The Crowned is currently working on their sophomore album with tentative plans to finish in 2020, and expect to be touring some more once music venues open up and festivals are back on track

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*