Newsfeed

Saris: Long-lived band…..

Saris – Beyond The Rainbow

Saris is a German neoprog quintet and Beyond The Rainbow is their fifth album to be released June 15th and with a total playing time a 63:47. Line-up: Derk Akkermann – Guitars, Keyboards, Henrik Wager – Lead & Backing vocals, Anja Günther – Lead & Backing vocals, Lutz Günther – Bass, Backing vocals and Jens Beckmann – Drums, Percussions. Derk Akkerman is the only founding member yet to play in Saris.

Guest singers, Lena Hülsken – Backing Vocals, Annika Plackert – Backing Vocals, Laura Lütze -Backing Vocals, Joana Soballa – Backing Vocals, Sven Wobser – Backing Vocals and Nils Jischewsky – Backing Vocals.

German act Saris was founded back in 1981 by Derk Akkerman (guitars), with Johannes Stuecker (vocals), Udo Kellermann (bass, vocals), Wolfgang Schneidereit (keyboards) and Wolfgang Voight (drums) taking up the other slots in the band. In 1982 and -83 they toured extensively in their native Germany, as well as recording the single Out Of Your Night.

For various reasons, there was disagreement about the new musical direction and an upcoming album. So Saris went on the back burner for a few years. In 1992, a new line-up was in place and the band released Dead End Street in 1993. A subsequent tour followed and at the end of this, more personnel changes were in the offing.

It took several years before replacements were found, but by 1998 recording sessions took place with highly promising results that all band members were exceedingly pleased with. Sadly though, personal issues saw to it that the band split up again.

In 2006, original members Derk Akkermann, Achim Schmidt and Lutz Günther decided to give the band another go and with the addition of Anja Günther (vocals) and Thomas Hackmann (vocals), new recordings were planned and in 2009 a finished album saw the light of day – Curse Of Time but on May 23rd 2009 disaster strikes, when Achim Schmidt suddenly died after suffering pulmonary embolism. Derk Akkermann decided to continue Saris as a project.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*