Newsfeed

Frost*: With limited 13 Winters anthology-artbook….

Frost* - Others - EP

With Frost*’s latest album, Falling Satellites, dating back to 2016, it was about time, mastermind Jem Godfrey teamed up with Nathan King and John Mitchell to continue forging daring and dynamic progressive music. Furthermore, Frost* are putting finishing touches to their highly anticipated new studio album which is tentatively scheduled for a September release through InsideOutMusic. The track Exhibit A was released yesterday as the first singel fro the upcoming EP.

Completed already back in 2019, Frost* now announce the release of the stunning 32 minutes long Others – EP. Jem Godfrey states: «Others is a 6 track EP containing 6 songs that were written at the time of the Falling Satellites album. Initially the idea was that Falling Satellites would be a double album, but it felt more focused and concise as a single album by the time we’d finished making it, so these half completed songs were put to one side. Now finished and mixed, they are ready to see the light of day! ».

The EP will be released digitally on June 5, 2020 and will be released as part of the limited 13 Winters anthology-artbook physically later this year.

The track-list is below:

  1. Fathers
  2. Clouda
  3. Exhibit A
  4. Fathom
  5. Eat
  6. Drown

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*