Newsfeed

FlowerLeaf: Born in Brazil……

FlowerLeaf – We Will Stand

FlowerLeaf is a Brazilian Symphonic/Power Metal band, currently based in Germany. Three days ago the band the song We Will Stand which is a duet between FlowerLeaf’s singer Vivs Takahashi and Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden).

«This a song about not lowering your head to what other people are saying and that together we are stronger”, says Vivs. “So it made sense to invite more people to be a part of it and celebrate this message. We are very happy that Nadine Mittmann (Conspiria), Kelly Thans (Pandora’s Key),  Sara Vanderheyden (Cathubodua) and Aliki Katriou (Eight Lives Down) accepted our invitation. And of course, our friend Grazy Mesquita (Lasting Maze) is the one who put it all together in a beautiful lyric video».

Vivs Takahashi and Marcelo Kaczorowsky have both enjoyed playing and singing in many different bands through their lives but they have always met the challenge of finding musicians with the objective of making their own music and working hard on one project. In 2014 they got married and started supporting each other’s dreams even harder. When finally, in 2017 they decided to leave all their music projects behind to work together in one single goal. And so, FlowerLeaf was born. With the support of family, friends and a great team of pros, everyone is now able to see, hear and enjoy the outcome.

​In April 2018, they released their first single Firesoul that was very well received by the public. But it was with their second single Girl In Pearls, released in July 2018 along with a music video that they started to get in the spotlight.

Flowerleaf was as mentioned above born in Brazil but now based in Germany, in less than one year of moving to the old continent, FlowerLeaf was joined by Florian Mathes and Mohamed Haddar and together they already played on their own tour and festivals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*