Newsfeed

Fourth Monachy: With wrathfully epic atmospheres….

Fourth Monachy - Nocturnal Odes Of A Wandering Spirit 

Monachy have following nand members: Lohengrin(guitars), Lord Emhyn(drums) and Fearbringer(vocals). Black Metal band Fourth Monarchy announces that the release of their second full-length album Nocturnal Odes Of A Wandering Spirit has been delayed because of the international borders closure. For that reason we have to listen to the album The Rebirth Of The Fourth Monarchy. This record marked Fourth Monachy return after 11 years of silence

The band states, «We consecrate this work to our own individual Quest for Knowledge. Fourth Monarchy’s Journey through the agony of 1600s´ Europe marks the Inner struggle of the Elevating Spirit to seek the Truth in a world of Shadows»

Following the outbreak of this modern-age Black Death, Black Metal band Fourth Monarchy postponed the release of their second full-length Nocturnal Odes Of A Wandering Spirit to the 8th of November 2020.

The forthcoming album manifests 13 years after the first full-length Amphilochia, which is now considered a cult of the underground Black Metal scene.’Nocturnal Odes Of A Wandering Spirit will boldly reaffirm the band’s distinctive song-writing style, marked by majestic and wrathfully epic atmospheres entwined with vehement and arcane knife-sharpened riffs. The lyrical journey will exalt the Quest of the Wanderer-Philosopher seeking to restore the lost Wisdom of Man above the emptiness of the surrounding world. Fourth Monarchy is based between Brussels (Belgium) and Venice (Italy).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*