Newsfeed

MBP: Driven by passion…..

MBP - Silence

MBP is a Progressive Metal Band from Bucharest and its started by the dream of one man, Mihai Barbu, and driven by passion. The band was formed in late 2017 and released their debut album A Lifetime Consequence two years later while playing as many shows as possible all around their home-country.

Silence is the first single to be taken off from their upcoming EP, set to be released in late 2020. It will feature three new tracks and it was recorded, mixed and mastered by one of the most well-known Romanian metal producers, Marius Costache at Studio 148 in Bucharest. The track Silence,

MBP is considered to be a very promising band and are often compared to band such as Katatonia, Devin Townsend, Pain Of Salvation, Leprous , Periphery, Haken etz. The four Rumanian musician deliver many good and catch riff, great and credible aggression, very good song writing skills, nice vocals, much melody and a healthy dose of real good chorus. The track Look Behind from from the 2019 album A Lifetime Consequence.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*