Newsfeed

Cryosphere: Evokes an inner picture of a windswept winter landscape…..

Cryosphere - Constellations

Cryosphere is a alternative melodic metalcore band with dual vocals based in Roskilde Denmark. The band has a pretty special sound unlike most other music that I have heard before. Quite fascinating actually. The Danes blends both melodic and heavy guitar riffs with sirene, raw, emotional clean vocals and classic hardcore screams.  The track Nevermore,

Cryosphere was formed in four years ago and the music evokes an inner picture of a windswept winter landscape, barren, bitter and with a single red rose in bloom, defiant in the face of its own annihilation. The narratives act as mirrors that are held up for the listener and you are forced to see all things about yourself, good and bad. The band have successfully been compared to bands like Amaranthe and Lacuna Coil. Cryosphere have managed to create a sound universe that is rarely seen in Denmark. The track I Am Become Death,

In terms of genre, they are somewhere between symphonic metal and hardcore, placed in their own musical playground with room for sheer emotion. Their universe is especially hard to classify due to the band’s two dedicated vocalists, who add an interesting diversity in the group’s vocal universe because of their contrasting strengths and techniques. This allows for the incorporation of vocals from all parts of the spectrum: from dark animalistic screams to the velvety soft and sirenic voices. Cryosphere’s true genre remains vague, as their music contains elements from several genres that are elegantly interwoven. The track Wolves And Kings,

Cryosphere are: Sirene – Vocals, Anders Elleskov – Vocals and Emil Lund Tronborg – Guitars.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*