Newsfeed

Desource: With unusual jazzy chords and insane patterns……

Desource - Sheepdogs

The prog metal band Desource with new single entitled Sheepdogs ft. Monuments drummer Mike Malyan and this song is a first taster of the new EP coming September 2020.

Desource states, «Sheepdogs is one of the craziest and certainly heaviest songs on the whole EP. It involves unusual jazzy chords and insane patterns. It has been inspired by TDEP, Meshuggah, Decapitated but also Architects and generally modern metalcore such as early Northlane. A short but deadly cocktail of different elements! ».

After the release of the debut album Dirty Happines (2013) and sharing the stage with acts such as

Architects, Northlane, Comeback Kid, Protest The Hero and Momuments Desource finally returns with their 5 track EP Ambition, which features world-renown drummer Mike Malyan (Monuments, Disperse, The Algorithm) who has taken care of all the drums for the release.

Guitarist Edoardo Casini adds: «Ambition, as the title explains is a very ambitious record. It’s way more technical, progressive and dense than our debut album Dirty Happiness. It’s really a step forward in every direction both musically and lyrically. There are also so many genres combined in the songs such as Mathcore, Djent, Progressive Metal, Metalcore, Rock, Grind».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5884 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*