Newsfeed

Lucid Dreams: With energetic dimensions of the Great Spirit….

Lucid Dreams - The Great Dance Of The Spirit

Lucid Dream Music comes from the Silent Knowledge and the Superior Powers to which we’re only a means. The Great Dance Of The Spirit is the fourth release from Italian progressive hard rock group Lucid Dream. The album is a concept based on the research of the subtle energetic dimensions of the Great Spirit; it’s the third and final chapter of the trilogy started with The Eleventh Illusion and Otherworldly. The Great Dance Of The Spirit is a voyage at the borders of the universe. The album was recorded (as were the previous ones) at 432Hz, making this sound deeper and nobler. The track A Dress Of Light,

The work developed as a collection of hard rock songs, ballads and introspective moments accompanied by an exceptional string trio composed of Andrea Cardinale on first violin (virtuoso Paganini performed all over the world), Sara Calabria on viola and Rachele Rebaudengo on cello. The tracks have been composed and produced by Simone Terigi and mixed at Tabasco Studio, Sori, Italy by Lucid Dream and Nicola Sannino. Mastering was done by Simone Mularoni at Domination Studio, Republic of San Marino. The track Dessert Glass,

 Particular attention should be given to the graphics developed by Nicoletta Mignone. As with the previous albums, the evocative images symbolically tell the meaning of the concept. Lucid Dream are: Simone Terigi – Guitars | Roberto Tiranti – Bass/Vocals | Karl Faraci – Vocals | Paolo “Paolo” Tixi – Drums | Luca Scherani – Keyboards. The track Wakan Tanka,

Concept Synopsis: «The protagonist offers first-hand his progress in the mystic search, up to the revelation manifested in the last track, Wakan Tanka, where the refined senses of divine energy are sealed. You can find a special intent in each song, through which the Artist works on himself to perfect his being and make the ‘eternal manifest’ in the matter. This is the noble purpose that music should tell us, whatever the genre played. So the divine energy makes us part of the greatness, flowing into us through the vibration of our music».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*