Newsfeed

Black Orchid Empire: Heavy-hitting savagery with intense melodic beauty…..

Black Orchid Empire - Semaphore

The band states, «Melody. Power. Beauty. Ferocity. This is Black Orchid Empire». Their new album Semaphore is coming 12th June. Semaphore ia a Sci-Fi concept record that sees them continue to push the musical envelope and here are the track Evergreen,

Black Orchid Empire create huge, memorable rock music that combines heavy-hitting savagery with intense melodic beauty. Their technical, fearlessly complex grooves and gigantic sing-along choruses have already earned them a widespread fan base. The track Death From Above,

A ferociously tight live band, Black Orchid Empire have toured Europe and the UK extensively, recently supporting Skunk Anansie on their sold out 25th anniversary shows, including Brixton Academy. These appearances, as well as previous tours with HED p.e, INME, Black Map and Ravenface, combined with festival slots at Download, Standon Calling, Planet Rockstock, Camden Rocks and Taubertal, have sealed the bands reputation as a force to be reckoned with. The track Death From Above,

Having released their debut album Archetype in 2016 to universal acclaim, Black Orchid Empire signed with German label Long Branch Records to release the follow up album Yugen. Both albums received stellar reviews and over 1,000,000+ combined streams. The track Winter Keeps Us Warm,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*