Newsfeed

Blut: Journey into the mind, flashes of light and darkness…..

Blut - Hermeneutics

Italian-Swiss gothic metallers BLUT will release their new album Hermeneutics on May 29th via AUSR. Their new opus will be available on all digital outlets! To celebrate the event the band unveils the lyric video for the song The Magician.

Journey into the mind, flashes of light and darkness, hidden desires, path between the tarot cards to discover human spirituality, dreams and thirst for knowledge about life, death and emotions. The Blut project, born primary as a free artistic expression of Alessandro Schumperlin, brings original music with no limits.

The new album Hermeneutics is the home of the 22 Major Arcana, each song is a tarot, each of them is the manifestation of the will of each card, what it grants and determines in our existence. The two male and female voices interpret each card as a character on the varied and surprising stage that is Life.

The album has been mixed and mastered at Real Sound Studio in Milan (Time Machine, Marky Ramones, André Matos, The Shaman, Abighor, Latte +, Giorgio Gaber, Dj Ringo, Siberia, Eddy Antonini, Skylark, The Crooks, Thee STP, Primadonna and many others).

The album features as special guest Emanuele Lele Laghi (Drakkar and Crimson Dawn) on the track XV The Devil. The cover was created by Giulio Rincione (Dylan Dog, Sergio Bonelli editore, Shockdom, Disney and many more).

Line-up: Alessandro Schümperlin [Vocals, backing vocals, programming, composer, producer], Chiara Manese [Vocals, backing vocals, co composer for the new album], Stefano Corona [Drums machine, loops, synth, co composer for the new album], Marco Borghi  [Guitars, co composer for the new album]

The Blut project was born as a free artistic expression by Alessandro Schümperlin, formerly from Anthologies a gothic metal band.

The project with a sole muscisians was first as a studio project, and now a true band able to blend musical styles who formally they are in fight into a kind of kaleidoscope of sounds. Blut brings original music with no gender limitations and in a very short time reaches the first album, a self-production curated in every detail.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*