Newsfeed

Odd Dimesion: Finally back on the saddle…..

Odd Dimesion - ?

Odd Dimesion most recent album is dated 2013 and the band went through a period of hiatus and line-up adjustment between 2015 and 2019. Ode Dimesion left a permanent mark on the Italian progressive metal scene. Finally the finest Italian progsters are back on the saddle, relying on the commitment of their historical members: Gianmaria Saddi (guitars, Ace Of Hearts), Gigi Andreone (bass, A Perfect Day, Kings Of Broadway) and Gabriele Ciaccia (keyboards, Secret Sphere), who have been joined in the last two years by Marco Lazzarini (drums, Secret Sphere, Archon AngelI and Gianbattista Jan Manenti (vocals, The Uniry).

Odd Dimesion have just put the finishing touches to their new yet untitled album. The follow-up to sophomore full-length The Last Embrace To Humanity (2013) has been recorded and mixed by Marco Barusso at BRX Studio in Milan. The ten songs effort is a concept album that nicely captures the band’s trademark breadth of melodic, modern and progressive metal, in the most authentic sense of these terms, and features a guest appearance by Derek Sherinian (ex-Dream Theater, Sons Of Apollo, Black Country Communion).

Because there is nothing on YouTube from the new album yet, the song The Unknown King gets listened to. But a very good song indeed.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*