Newsfeed

Pattern Seeking Animals: Spaghetti Western? Spaghetti Eastern? Flamenco Fusion?…..

Pattern Seeking Animals – Why Don`t We Run

Pattern Seeking Animals the California-based band featuring Ted Leonard (lead vocals & guitars), Jimmy Keegan (drums & vocals), Dave Meros (bass) and John Boegehold (keyboards) released its second studio album Prehensile Tales on InsideOutMusic. Now, the band offers a new track from this record, Why Don’t We Run, which is probably the catchiest song on the album, the video was made by V. Cordero.

John Boegehold comments: «Spaghetti Western? Spaghetti Eastern? Flamenco Fusion? We’ve heard some interesting descriptions of this song. Whatever you call it, it’s definitely fun to play».

Pattern Seeking Animals , the California-based band featuring Ted Leonard (lead vocals & guitars), Jimmy Keegan (drums & vocals), Dave Meros (bass) and John Boegehold (keyboards), presented its much-lauded eponymous debut last year.

The newest opus, Prehensile Tales, which expands the stylistic niche carved out by the debut and adds additional twists and turns along the way.For the six songs on the album (the longest clocking in at over 17 minutes), the band introduced violin, flute, trumpet, cello, sax and pedal steel to the sound palette that was once again recorded & mixed by Rich Mouser at The Mouse House. The track Here In my Autumn,

«I started writing for the second album right as we were finishing up the first one» says Boegehold, who is again producing. «I wanted to change around some of the songwriting approaches I’d been using and draw from a few different musical influences while not straying too far from the overall vibe of the band».

Ted Leonard adds: «This album is another collection of lush arrangements and infectious melodies. I mean REALLY infectious. There are certain lines that are the last thing going through my head at night and the first thing in the morning. I think it’s actually furthering my insanity».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*