Newsfeed

Unslain: Modern old school metal….

Unslain - Unslain

The Nijmegen march is a four-day march that is held every year on the third week of July in the city of Nijmegen in the Netherlands. When it is not marching in Nijmegen there is among other things music being played. The Heavy Metal band Unslain is from Nijmegen. Unslain presents their video clip for their new single Unslain from their upcoming second album. The single is mainly writing by guitar- and vocalist Jeroen Hermsen, with some small additions by Bart Froppen and Luc Builtjes. The single was recorded by Daan Nieboer from Cornerstone Audio in Studio JP in Wijk aan Zee. The Unslain is complete self-managed.

The band states, «The recording, mixing & mastering was done at Cornerstone Audio Productions.  Huge thanks to FurtulaVideos for filming this footage. It was taken at the Metal Battle finals in which we won the audience vote».

On June 1st 2020, The Unslain’s new single Unslain will see the light. By combining classic 80’s metal with contemporary modern metal and progressive influences, the Unslain created a new sound called modern old school metal.  The new single is about being invincible: a theme that the band strongly emphasizes in the song’s lyrics and sound.

Unslain states, «Our music consists of a combination between 80’s and modern heavy metal. Raw vocals supported by heavy riffs and a nasty groove with a polymetric flavor are characteristic for our songs. Live we bring a dynamic show in which we play only self-written work. Songs from our debut album We Will Battle are played alongside newer material. Together with our stage decoration we promise an energetic yet extremely tight performance. On the 20th of April 2019 we won the audience prize in the Dutch Metal Battle». The track Revolution Of Insanity from the debut album,

The Unslain was originally formed in 2013 but got started in 2015. In 2017, the lineup, which is now the current lineup of the band, arose, consisting of Bart Foppes (guitar) Jeroen Hermsen (guitar and vocals) Luc Builtjes (Bass) Indy Wessels (drums). With this lineup, they also recorded the debut album as well as this single, which both can be heard on all streaming services. The bands’ name originates from them being invincible and unstoppable in that what they are doing. The artwork is created by themselves.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*